Lancering Weide Weelde

Dinsdag 7 juni 2016. Dag van de lancering van het Weide Weelde zuivelmerk, weidezuivel op basis van de Boerengilde melk. Overzicht van berichten over deze lancering.

Nieuwsberichten

  • RAAD VAN ADVIES WEIDEVOGELREGLEMENT VAN WEIDE WEELDE VAN START!

RvA Weidevogelreglement Weide Weelde van start!

oktober 20th, 2016|Reacties staat uit voor RvA Weidevogelreglement Weide Weelde van start!

ALEX DATEMA, VOORVECHTER VAN AGRARISCH NATUURBEHEER VOORZITTER RAAD VAN ADVIES WEIDEVOGELREGLEMENT Het zuivelmerk Weide Weelde is een initiatief van melkveehouders, verenigd in het Boerengilde, die zich bovengemiddeld inzetten voor weidevogels en natuur. Per verkocht pak Weide Weelde gaat 2 cent naar het weidevogelreglement. Een Raad van Advies beoordeelt welke initiatieven van de Gildeboeken in aanmerking komen voor financiële ondersteuning vanuit dit reglement. Alex Datema is voorzitter van de Raad van Advies. Als voorzitter van BoerNatuur.nl en de federatie van LTO heeft hij zeer veel ervaring met maatregelen om natuur en weidevogels op melkveebedrijven te vergroten.

WEIDE Talk van Catharinus Wierda

juli 23rd, 2016|Reacties staat uit voor WEIDE Talk van Catharinus Wierda

Niet een TED-talk maar een WEIDE Talk van Catharinus Wierda, mede oprichter van het Boerengilde, tijdens de introductie van het nieuwe zuivelmerk Weide Weelde. Hij vertelt over de motivaties van hemzelf, de 12 boeren, coöperatie NoorderlandMelk, Vogelbescherming en anderen. En wat verder nodig is om samen een keten van vertrouwen tussen boer tot consument vorm te geven.  

  • Weide Weelde zuivel met Boerengilde melk

Weide Weelde in het nieuws

juli 22nd, 2016|Reacties staat uit voor Weide Weelde in het nieuws

De lancering van het zuivelmerk Weide Weelde door het Boerengilde is veel in de pers verschenen. Bekijk hier het overzicht van de belangrijkste berichten met links naar de bronartikelen en video’s.

  • Lancering van het Weide Weelde zuivelmerk op basis van Boerengilde melk

Weide Weelde, nieuwe zuivel voor een levendig landschap

juni 7th, 2016|Reacties staat uit voor Weide Weelde, nieuwe zuivel voor een levendig landschap

Vandaag, 7 juni 2016, is in Idzega (Friesland) in een weiland tussen koeien en weidevogels het nieuwe zuivelmerk ‘Weide Weelde’ gepresenteerd. Deze puur Nederlandse Weidezuivel, met alleen natuurlijke ingrediënten, is vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten, gevolgd door Poiesz, Deen en Plus. Door de yoghurt, melk en karnemelk van Weide Weelde te kopen kan iedereen genieten van heerlijke zuivel én draagt actief bij aan een levendig landschap in Nederland.

Weide Weelde zuivel met Boerengilde melk

Facebook berichten

Boerengilde heeft de video van Weide Weelde gedeeld.

Weide Weelde
Weide Weelde is genomineerd voor de innovatiewedstrijd van Accenture! Stem jij mee? innovation-awards.nl/innovation/weide-weelde/
... See MoreSee Less

Camilla Dreef: "Ik bel dol op weidevogels en de weidevogelboeren van Weide Weelde ook. Met hun melkproducten steun je het behoud van weidevogels. Dus stem op Weide Weelde!" Met veel trots kunnen we vertellen dat Weide Weelde is genomineerd voor de innovatiewedstrijd van Accenture. Om te winnen hebben we zoveel mogelijk stemmen nodig, stem jij mee via: www.innovation-awards.nl/innovation/weide-weelde

Boerengilde heeft het bericht van Distrivers gedeeld. ... See MoreSee Less

Bij Distrivers hebben we aandacht voor het leefmilieu. Het gaat al lange tijd slecht met de weidevogels in Nederland, maar ze kunnen worden gered. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie van Wageningen University & Research, uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Boerennatuur.nl en Vogelbescherming Nederland roepen het toekomstig kabinet op tot het redden van de weidevogels. Distrivers zet zich met zuivelmerk Weide Weelde in voor het behoud van de weidevogels. Weide Weelde is een initiatief van het Boerengilde, bestaande uit 12 boeren uit Noord-Nederland. Samen met Vogelbescherming Nederland zetten de Gildeboeren een stap extra voor het behoud van een rijke weide vol bloemen, insecten en weidevogels, waar de koeien minimaal 180 dagen paar jaar buiten zijn. Ze zorgen voor kruidenrijke en drassige weiden en in het voorjaar maaien ze het gras later, om de broedende weidevogels niet te verstoren. Met de inzet van deze boeren kunnen we nu en straks blijven genieten van een divers en levendig natuurlandschap. Per verpakking gaat er 2 cent naar de weidevogels. Gildeboer Marten de Jong uit Baaium: "Ik hoop dat mensen bij het drinken van onze melk de vogels horen fluiten." Weide Weelde, een zuivelmerk met hart voor de natuur.

Boerengilde heeft de video van Weide Weelde gedeeld.

Weide Weelde
Kijk ze dan smullen, vader Adrian Langereis met zijn zoon!
... See MoreSee Less

Het wordt er met de paplepel ingegoten!