Lancering Weide Weelde

Dinsdag 7 juni 2016. Dag van de lancering van het Weide Weelde zuivelmerk, weidezuivel op basis van de Boerengilde melk. Overzicht van berichten over deze lancering.

Nieuwsberichten

  • RAAD VAN ADVIES WEIDEVOGELREGLEMENT VAN WEIDE WEELDE VAN START!

RvA Weidevogelreglement Weide Weelde van start!

oktober 20th, 2016|Reacties staat uit voor RvA Weidevogelreglement Weide Weelde van start!

ALEX DATEMA, VOORVECHTER VAN AGRARISCH NATUURBEHEER VOORZITTER RAAD VAN ADVIES WEIDEVOGELREGLEMENT Het zuivelmerk Weide Weelde is een initiatief van melkveehouders, verenigd in het Boerengilde, die zich bovengemiddeld inzetten voor weidevogels en natuur. Per verkocht pak Weide Weelde gaat 2 cent naar het weidevogelreglement. Een Raad van Advies beoordeelt welke initiatieven van de Gildeboeken in aanmerking komen voor financiële ondersteuning vanuit dit reglement. Alex Datema is voorzitter van de Raad van Advies. Als voorzitter van BoerNatuur.nl en de federatie van LTO heeft hij zeer veel ervaring met maatregelen om natuur en weidevogels op melkveebedrijven te vergroten.

WEIDE Talk van Catharinus Wierda

juli 23rd, 2016|Reacties staat uit voor WEIDE Talk van Catharinus Wierda

Niet een TED-talk maar een WEIDE Talk van Catharinus Wierda, mede oprichter van het Boerengilde, tijdens de introductie van het nieuwe zuivelmerk Weide Weelde. Hij vertelt over de motivaties van hemzelf, de 12 boeren, coöperatie NoorderlandMelk, Vogelbescherming en anderen. En wat verder nodig is om samen een keten van vertrouwen tussen boer tot consument vorm te geven.  

  • Weide Weelde zuivel met Boerengilde melk

Weide Weelde in het nieuws

juli 22nd, 2016|Reacties staat uit voor Weide Weelde in het nieuws

De lancering van het zuivelmerk Weide Weelde door het Boerengilde is veel in de pers verschenen. Bekijk hier het overzicht van de belangrijkste berichten met links naar de bronartikelen en video’s.

  • Lancering van het Weide Weelde zuivelmerk op basis van Boerengilde melk

Weide Weelde, nieuwe zuivel voor een levendig landschap

juni 7th, 2016|Reacties staat uit voor Weide Weelde, nieuwe zuivel voor een levendig landschap

Vandaag, 7 juni 2016, is in Idzega (Friesland) in een weiland tussen koeien en weidevogels het nieuwe zuivelmerk ‘Weide Weelde’ gepresenteerd. Deze puur Nederlandse Weidezuivel, met alleen natuurlijke ingrediënten, is vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten, gevolgd door Poiesz, Deen en Plus. Door de yoghurt, melk en karnemelk van Weide Weelde te kopen kan iedereen genieten van heerlijke zuivel én draagt actief bij aan een levendig landschap in Nederland.

Weide Weelde zuivel met Boerengilde melk

Facebook berichten